Uw partner voor het effectief inzetten van Governance ICT
Uw partner voor het effectief inzetten van Governance ICT
Wij bieden een flexibele en toekomstvaste oplossing door inzet van de Governance Life Cycle
Wij bieden een flexibele en toekomstvaste oplossing door inzet van de Governance Life Cycle

Hoe kunnen wij u helpen bij het betaalbaar op orde brengen van uw basis?

Hoe kunnen wij u helpen bij het betaalbaar op orde brengen van uw basis?

Laten we beginnen met een niet commerciële uitspraak: u kunt die basis zelf op orde brengen, daar heeft u geen tool voor nodig. We horen u denken: “ja, dat zal wel, waarom lukt het ons dan niet of niet volledig?”

Onze wedervraag: zoekt u oplossingen in tools, of kijkt u naar uw processen en organisatie? Zogenaamde ‘quick fixes’ in de vorm van een tool bestaan namelijk niet. Daar bent u – menen wij – inmiddels zelf al wel achter gekomen. Een tool is niets meer dan een tool en nooit de oplossing.

EquiVario heeft voor haar oplossingen altijd gekozen voor denken vanuit het proces en de organisatie. Waar wij vandaan komen was er niet zomaar budget om ‘even’ een tool (lees ‘oplossing’) neer te zetten. Voor ons was sturen op de proces- en organisatie-inrichting keer op keer de sleutel tot succes. Let wel: dwars door de bekende ‘organisatieharkjes’ en verantwoordelijkheden heen. En dat is niet makkelijk.

Hoe werkt dat voor úw businesscase?

Met ons Framework en onze processen is het echter wel mogelijk. Natuurlijk hebben wij een prima toolset – ook wij denken aan automatiseren – maar deze toolset is ontwikkeld om het denken vanuit proces en organisatie te ondersteunen.

Effectief automatiseren is daar een resultante van. Door te denken vanuit proces en organisatie, hebben wij hands-on inzichten opgedaan in de Informatie Governance. Dat is de kern van wat wij doen, niet een bijproduct van automatiseren. Het product van Informatie Governance volgens onze visie, is beheersing over de IT- en organisatiegegevens en de operationele inzet daarvan. Met die focus hebben wij niet zoveel (kostbare ‘one solution’) tools nodig om issues met uw IT-inzet of compliance te adresseren.

Door de business in control te brengen met ons Framework en onze toolset, bespaart u kosten. Kosten die u allang kende. U weet wel, die steeds terugkerende correctiekosten, die overheadkosten waar u maar niet vanaf komt, enzovoort.

Even kennismaken met onze software? Geen probleem, vraag gerust een korte demonstratie hier aan. Of heeft u een vraag? Wij beantwoorden die graag hier.

MET DE EQUIVARIO INFORMATION GOVERNANCE LIFE CYCLE VOOR ICT

en het framework creëer je een stevig fundament

De ironie van het woord 'Business' in 'Business case'

De business case: wat kost het, eenmalig terugkerend versus wat bespaar ik structureel. Prima uitgangspunt. Bij IAM-systemen ligt de nadruk vaak op geautomatiseerde provisioning (verstrekking van rechten) en IT-integratie. Dat rekent goed door en is helder; doen toch? Iedereen tevreden. Of toch niet? Tja, dat is dus een typisch voorbeeld van een ‘IT case’. Wat eraan mist? Juist, de baten voor de business.

Vanuit onze brede visie en gerealiseerde praktijk, hebben wij ons nooit laten leiden door een dergelijke ‘business’ case. Het IAM-proces is gewoonweg geen IT-proces. Het is een key-business proces. Wij hebben zo’n ‘IT-case’ in onze omgeving dan ook nooit geaccepteerd. Wat wordt de business daar immers beter van?

Ons vertrekpunt is van begin af aan ‘Business in control’, niet ‘IT geautomatiseerd’. Door onze focus op de voorkant van het proces zijn alle baten daadwerkelijk voor de business. Transparantie, adequate besturing, compliance, eigenaarschap dat je met gerust hart kunt nemen.

Hoe dan wel?

Zaken die nooit worden nagerekend, maar tonnen kosten die van je effectieve operationele inzet afgaan. Natuurlijk automatiseren wij ook, maar op basis van beheersing van de data. Natuurlijk, bij grote aantallen transacties bespaar je met automatiseren zeker op IT-beheercapaciteit. Ook bij middelgrote en bescheidener organisaties heb je die case. Maar of je dan ook echt afscheid neemt van die paar beheerders die je hebt, valt te betwijfelen. Bij ons in ieder geval niet. Die beheerder(s) kun je namelijk nuttiger inzetten. Dat is ook kostenefficiënt.

Ons punt: bent u opzoek naar een oplossing, laat u dan niet leiden door de automatisering aan de achterkant. De kans is groot dat u er later achter komt dat u de business waarom het gaat bent vergeten en dat die niet staat te juichen over uw geselecteerde oplossing.

Even kennismaken met onze software? Geen probleem, vraag gerust een korte demonstratie hier aan. Of heeft u een vraag? Wij beantwoorden die graag hier.

Wij bieden een flexibele en toekomstvaste Governance ICT oplossing

door inzet van de Governance Life Cycle van het EquiVario framework

Wat anderen zeggen over onze oplossing?