Vanuit een geheel eigen totaalvisie heeft EquiVario een oplossing ontwikkeld die meer is dan alwéér een Identity & Access Management tool (IAM). Onze kracht ligt in ons eigen EquiVario framework. Ontwikkeld vanuit het perspectief van de business, met als doel die business ‘in control’ te brengen.

Het is al jarenlang operationeel binnen een groot concern en heeft zich daar bewezen en consequent in- én externe audits en compliance tests doorstaan. Wij bieden een dienst die in de praktijk bewezen werkt. Een dienst die u na operationeel inrichten niet alleen met onze hulp implementeert, maar die u vooral ook ‘in control’ brengt. Ondersteund door onze software biedt dit framework een functionele, praktisch inzetbare oplossing met IAM als kern.

Bij volledige implementatie dekt dit uw hele applicatielandschap en infrastructuur en beschikt u over het fundament voor uw IT-Sourcing strategie.

Puntsgewijs

 • Wij managen uw ‘Joiners-Movers-Leavers’ cyclus (JML) voor wat betreft IT-rechten en middelen: onze oplossing zorgt ervoor dat uw medewerkers altijd beschikken over de strikt noodzakelijke IT-rechten en middelen. Ook als ze van functie of afdeling veranderen en uitdienst treden.
 • Met onze APM-module heeft u de basis voor uw Applicatie Portfolio Management: u heeft zicht op uw applicatielandschap. Daarmee beheert u zelf de functionele informatie over uw applicaties, zoals: wie is eigenaar, hoeveel licenties heeft u beschikbaar en welke licentietypen, hoe vertrouwelijk zijn de opgeslagen applicatiegegevens, zijn de gegevens opgeslagen in de Cloud binnen EU of VS?
 • U weet op elk moment, real-time, hoeveel medewerkers uw applicaties gebruiken, dus hoeveel licenties u gebruikt. Onze IAM-module is namelijk aan te sluiten op onze APM-module.
 • U beschikt over ‘één unieke bron van waarheid’ aan medewerker-gerelateerde gegevens: wij gebruiken de medewerker- en organisatiegegevens uit de primaire bron (uw personeelsadministratie of uw Active Directory). Gecombineerd met de data die u in onze APM-module vastlegt, ontstaat een geïntegreerde dataset die gegarandeerd actueel is en blijft door onze geïntegreerde JML-workflow. Daarmee kunt u ondersteunende diensten effectiever en efficiënter beheren. Denk aan IT Contract Management, Licentie Management, Uitwijk, IT-Kostendoorbelasting, Telematica en zelfs Certificaten.
 • Steunend op het EquiVario framework bent u ‘in control’ over IAM én IT Compliance (voldoen aan GDPR en uw eigen IT Risk Controls).
 • De centrale dataset kunt u gebruiken als ‘unieke bron van waarheid’ voor uw andere systemen. Denk aan uw Helpdesk-tool Wij kunnen data met die andere systemen synchroniseren. Zowel van onze software naar uw systemen, als andersom. Zo legt u aan medewerkers gerelateerde data maar één keer vast, in de daarvoor bestemde applicatie. Minder fouten en geen onnodige frictiekosten.
 • Met onze oplossing is uw organisatie flexibel transformeerbaar: dankzij de centrale en geïntegreerde dataset kunt u zonder problemen organisatiewijzigingen doorvoeren in uw IT-informatievoorziening. Na de wijziging is het weer ‘business as usual’.Werkelijk operationeel efficiënt en impliciet compliant tegen de laagst mogelijke frictiekosten. Het fundament voor uw IT-Sourcing strategie.
 • Met de EquiVario Information Governance cyclus in ons framework, realiseert en bewaakt u de samenhang tussen dat alles. Deze cyclus bestaat uit drie delen: Governance Administration (vastleggen van de beleidsregels) >> Reporting (“Beleidsregel X dreigt te worden geschonden”) >> Transformatie (corrigeer op detail of verander de situatie structureel). Kortom: U bent ‘in control’ over uw Information Governance.

Significante kostenbesparing dankzij

 • in één keer goed en tijdig uitvoeren;
 • minimale overhead in het uitvoeren van ondersteunende processen;
 • één dataset van medewerker-gerelateerde gegevens over de gehele IT-informatievoorziening;
 • het aantonen van compliance over de gehele IT-informatievoorziening;
 • een flexibel transformeerbare organisatie.